Rundveehouderij

Nieuws

Ledenraad Skånemejerier ingestemd met overname door Lactalis

Malmö - De ledenraad van het Zweedse zuivelbedrijf Skånemejerier heeft maandag definitief ingestemd met de overname door Lactalis.

De benodigde tweederde meerderheid was ruim voorhanden: 35 van de 42 ledenraadsleden stemden voor. De vergadering van vandaag was noodzakelijk omdat op de eerste vergadering van eind vorige maand de volgens de statuten vereiste unanimiteit niet werd gehaald.

Skånemejerier krijgt omgerekend circa 120 miljoen euro voor de verkoop van het bedrijf. De coöperatieleden krijgen dit bedrag over een periode van tien jaar uitbetaald via melkprijs. In combinatie met enkele andere uit te betalen reserves betekent dit een opslag van ongeveer 5,6 cent per kilo. De overname is volgens de opzet effectief per 29 februari, dat wil zeggen als de vergunning daarvoor is verleend door de kartelinstanties.

Of registreer je om te kunnen reageren.