Rundveehouderij

Nieuws 1010 x bekeken

KI Samen: stop nu met fokwaarde robuustheid

Grashoek – KI Samen pleit er voor zo snel mogelijk te stoppen met de fokwaarde robuustheid. De reden is volgens de fokkerijorganisatie duidelijk. Robuustheid zou niets over een koe of stier zeggen.

Tegenover Nieuwe Oogst verklaarde GES-bestuurder Walter Liebregts deze maand dat de fokwaarde voor robuustheid wordt aangepast of zelfs volledig verdwijnt. Het kenmerk zou te veel discussie oproepen en draagkracht in de sector missen. Volgens KI Samen is in de loop van 2011 binnen de fokkerijorganisatie GES al besloten dat het fokkerijkenmerk robuustheid zou worden afgeschaft. Hoewel het kenmerk met goede bedoelingen zou zijn bedacht, is het volgens KI Samen door ’politiek geneuzel’ vermaakt tot een ’gedrocht’ van een kenmerk.

Of registreer je om te kunnen reageren.