Rundveehouderij

Nieuws 213 x bekeken

'In twee weken vijf misvormde kalveren'

Zutphen - Er lijkt een duidelijke toename in de geboorte van het aantal misvormde kalveren.

Dat zegt Ron van den Aakster van de Dierenartsencombinatie Zutphen - Laren, de dierenarts die aan het eind van de zomer ook aan de bel trok naar aanleiding van het grote aantal problemen met diarree en productiedaling bij melkveebedrijven. Hoewel niet vaststaat dat er een relatie bestaat tussen besmetting met het Schmallenberg-virus en de misgeboorten, denkt Van den Aakster dat er geen sprake meer kan zijn van toeval.

“Normaal hebben we één of twee misvormde kalveren per jaar. Nu al vijf in twee weken. En het zijn echt misvormingen die we normaal gesproken ook gezien zouden hebben. Dit is niet het gevolg van de meldingsplicht.”

Of registreer je om te kunnen reageren.