Rundveehouderij

Nieuws 482 x bekeken

Gemeente Wageningen wil meer geld FrieslandCampina

Wageningen - FrieslandCampina wil maximaal twee ton aan bouwleges betalen aan de gemeente Wageningen voor het nieuw te bouwen researchcentrum bij Wageningen Universiteit.

De gemeente wil 100.000 euro meer in rekening brengen aangezien de kosten hoger uitvallen. Volgens FrieslandCampina heeft de gemeente Wageningen eerder toegezegd dat de leges niet meer dan twee ton zouden bedragen. Een woordvoerder van de zuivelonderneming laat weten dat het om een 'officiële' toezegging gaat. Tussen FrieslandCampina en de gemeente is een briefwisseling gaande over het verschil in zienswijze.

Volgens de Gelderlander ondernam Wageningen Universiteit juridische stappen tegen de hoogte van de bouwleges in Wageningen. De universiteit is flink aan het bouwen op Wageningen Campus aan de noordzijde van de stad. In 2010 heeft Wageningen besloten een limiet van twee ton in te stellen voor bouwleges. Vorig jaar april is daar aan toegevoegd dat het bedrag met maximaal 100.000 euro kan worden verhoogd als de kosten voor de gemeente hoger uitvallen.

FrieslandCampina is op 13 december 2011 begonnen met de bouw van het onderzoekscentrum in Wageningen.

Of registreer je om te kunnen reageren.