Rundveehouderij

Nieuws 916 x bekeken 2 reacties

GEA: Mione reduceert celgetal in melk

Zeewolde – De Mione-melkrobot van GEA Farm Technologies levert een gemiddeld bijna 20 procent lager celgetal op dan het landelijke gemiddelde voor melkrobots. Dit meldt GEA op basis van eigen onderzoek onder gebruikers van de Mione in Nederland.

GEA gaat uit van een gemiddelde van 214.000 cellen in de melk van robotmelkers in 2011. Gebruikers van de Mione realiseerden volgens GEA een gemiddelde van 38.000 cellen minder.

Een bekend probleem van melkrobots is dat ze veel vacuümschommelingen veroorzaken. Dat is slecht voor de melkkwaliteit en het celgetal. GEA zegt een antwoord te hebben gevonden op deze problematiek door een systeem te ontwikkelen ’dat melkt als een conventionele melkmachine’, aldus een woordvoerder. De Mione heeft volgens hem een stabiel vacuüm, wat nog wordt versterkt door het gebruik van zo kort mogelijke melkslangen.

Het nieuwe systeem zorgt volgens GEA ook voor een lagere zuurgraad van de melk.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    AatP

    Over hoeveel gebruikers praten we dan? 3 of zo? Graag wat concreter want zo kan ik ook wel positieve verhalen schrijven...

  • no-profile-image

    vms

    hallo,wat moet ik met dit verhaal?wij melken met een vms de laval en zitten gem op een celgetal van 120 en de laatste uitslag 78.lul verhalen

Of registreer je om te kunnen reageren.