Rundveehouderij

Nieuws

FrieslandCampina zet nieuwe kazen in de markt

Amersfoort – FrieslandCampina zet vijf nieuwe kaassoorten in om schommelingen in de melkaanvoer mee te helpen opvangen. Dit meldt commercieel directeur van de kaasdivisie Yves van Coillie in ledenblad Melk.

Het gaat niet om compleet nieuwe kaassoorten, maar om bekende kaassoorten die echter wel nieuw zijn voor FrieslandCampina. Het gaat om: Tilsiter, Goya, Emmentaler, Cagliata en Fontal. Volgens Van Coillie dragen de nieuwe kaassoorten al in boekjaar 2011 bij aan een mooi resultaat van de kaasdivisie.

Door de productie van andere kaassoorten lukt het FrieslandCampina om meer kaas te produceren en toch te ontsnappen uit de zogenoemde Gouda-klem. Dit houdt in dat als FrieslandCampina nog meer Goudse kaas zou maken het risico op marktbederf groot is.

FrieslandCampina mikt er overigens niet op om een grote speler te worden in de nieuwe kaassoorten. Van Coillie: ”Als nieuwe aanbieder proberen we doelbewust een klein marktaandeel te bemachtigen.”

Twee van de vijf kaassoorten zijn vooral bestemd voor de industriële markt. De Cagliata-kaas is een tussenproduct voor mozzarella en is bestemd voor verkoop aan de voedingsindustrie op de Italiaanse markt. De Goya is een vergelijkbaar product, maar dan een parmezaanachtige kaas, voor gebruik in pizza’s en salades. Met de Tilsiter kaas wordt met name gemikt op de Duitse en Russische markt. Emmentaler maakte FrieslandCampina al, maar daarvan is de smaak sterk verbeterd.

Of registreer je om te kunnen reageren.