Rundveehouderij

Nieuws 1 reactie

FrieslandCampina in duurzaamheidscollectief

Den Haag - FrieslandCampina gaat zich samen met andere Nederlandse multinationals inzetten voor verduurzaming van de wereld.

Dit doen ze in de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC), onder voorzitterschap van Jan Peter Balkenende. De ondernemingen gaan gezamenlijk verdienmodellen bevorderen en promoten die gebaseerd zijn op duurzame groei. In de DSGC zitten naast FrieslandCampina ook Akzo Nobel, DSM, Heineken, KLM, Philips, Shell en Unilever. Ze krijgen de volle medewerking en steun van werkgeverorganisatie VNO-NCW en adviesbureau Ernst & Young. Jan Peter Balkenende is partner bij dit bureau. Hij kondigde het initiatief donderdag aan tijdens het World Economic Forum in Davos.

De DSGC-leden hebben het afgelopen decennium duurzaamheid in hun eigen bedrijfsstrategie opgenomen en krijgen daarvoor erkenning in internationale duurzaamheidsvergelijkingen. Ze delen de visie dat financiële en economische groei samen gaat met het creëren van winst voor mens, milieu en maatschappij. Ze zijn ervan overtuigd dat het duurzame groeimodel hét verdienmodel is voor de toekomst.

De leden van DSGC hebben zich verbonden aan de opdracht om verdienmodellen gericht op duurzame groei te bevorderen volgens het principe van Shape, Share en Stimulate: het ontwikkelen van duurzame bedrijfsstrategieën, gericht op het creëren van toegevoegde waarde voor zowel het bedrijf als voor de partners waarmee het zaken doet (Shape), het delen van goede voorbeelden (Share) en het aanjagen van het debat door leiderschap en het ontwikkelen van beleidsaanbevelingen (stimulate).

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jos E.

    Als Friesland Campina de mond vol heeft over verdienmodellen gericht op duurzame groei waarom dan niet hun eigen biologische leden een eerlijke prijs betalen voor hun waardevolle en duurzaam geproduceerde product. Dit is mooi praten maar er ondertussen niet naar handelen. FC ga terug naar je kernactiviteit en zorg in de eerste plaats wat een COOPERATIE moet doen namelijke de belangen van haar leden behartigen!!! Zorg dat je eigen leden een goed inkomen krijgen. Dat is bij lange na niet het geval!

Of registreer je om te kunnen reageren.