Rundveehouderij

Nieuws 197 x bekeken

Fransen kopen minder boter

Parijs – De Franse verkopen van boter zijn vorig jaar in volume met 3,4 procent gedaald.

Door hogere winkelprijzen kwam de omzet in waarde echter bijna zeven procent hoger uit. Margarine leverde een vergelijkbaar beeld op met, tegenover een terugloop van het volume met 3,7 procent, een 5,7 procent hogere verkoopwaarde.

De totale verkopen van zuivelproducten in Frankrijk lagen in 2011 0,2 procent hoger in volume en bijna twee-en-een-half procent hoger in waarde dan in het voorafgaande jaar, zo blijkt uit een overzicht van de agrarische dienst FranceAgriMer.

Bij houdbare melk, de meest verkochte melksoort in Frankrijk, ging het volume met slechts een half procent omhoog maar de waarde van de verkopen met bijna vier procent. Bij yoghurt is het beeld echter andersom: 1,2 procent toename van het volume maar slechts 0,7 procent in de geldelijke omzet.

Kaas van koeienmelk heeft het beter gedaan dan die van geiten- of schapenmelk. Bij kaas van koeienmelk liep het volume 0,4 procent op terwijl de waarde met bijna twee procent omhoog ging.Of registreer je om te kunnen reageren.