Rundveehouderij

Nieuws 323 x bekeken

Franse melkprijs gemiddeld op 312 euro per 1.000 liter

Parijs – De vergoeding die Franse melkveehouders in november hebben ontvangen voor hun melk, lag gemiddeld op 311,93 euro per 1.000 liter.

De hoogste melkprijs kwam uit op 330 euro per 1.000 liter bij de cooperatie Unicolait in Sarrebourg. Ook enkele zuivelfabrieken van Danone zitten ruim boven het gemiddelde. De laagste melkprijs bij enkele kleinere kaasfabrikanten komt op 265 euro per 1.000 liter.

Dat blijkt uit gegevens die door 223 melkveehouders zijn verstrekt aan de agrarische site Terre-Net. De site probeert daarmee een globaal beeld te schetsen van de melkprijzen in Frankrijk nu het vaststellen van een landelijke melkprijs al enige tijd door de concurrentiedienst is verboden.

Of registreer je om te kunnen reageren.