Rundveehouderij

Nieuws 229 x bekeken

Frankrijk stelt meldplicht Schmallenberg-virus in

Parijs – De directie gezondheid en veiligheid van voedsel van het ministerie van landbouw in Parijs heeft een meldplicht tegen het Schmallenberg-virus afgekondigd.

Verdachte en vastgestelde gevallen moeten worden aangemeld. De dienst heeft in dat kader de veegezondheidsdiensten en organisaties van dierenartsen verzocht hun medewerkers en leden te informeren over de mogelijke verschijnselen bij besmette dieren, zoals diarree en misvormde lammeren of kalveren.

De dienst stelt daarbij wel dat besmette bedrijven van tevoren geen beperkingen wordt opgelegd omdat het risico op verspreiding door knutten in de winterperiode gering wordt geacht. Op den duur kunnen de ontwikkelingen echter wel aanvullende maatregelen nodig maken.

De Franse autoriteiten voegen daaraan toe dat het besmettingsrisico momenteel het grootst is in de noordelijke departementen langs de grens met België.

Of registreer je om te kunnen reageren.