Rundveehouderij

Nieuws

Fonterra boekt exportrecord in december

Auckland – Fonterra heeft in de maand december 246.000 ton product geëxporteerd. De producten vertegenwoordigen een exportwaarde van ruim 800 miljoen euro. Daarmee heeft de zuivelonderneming een nieuw record gevestigd.

Het vorige record dateert van maart 2011. Toen exporteerde het Nieuw-Zeelandse bedrijf 229.000 ton product. Fonterra profiteert dit melkjaar van de hoge melkaanvoer en een goede vraag op de wereldmarkt naar zuivelproducten. In december gingen er bij Fonterra dagelijks 546 zeecontainers de deur uit.

Fonterra-directeur Gary Romano geeft aan dat de weersomstandigheden in Nieuw-Zeeland in het seizoen 2011/2012 optimaal zijn voor een goede grasgroei. In september en oktober lag de melkaanvoer 10 procent hoger dan een jaar eerder. De melkproductie piekte op meer dan 80 miljoen liter per dag.

De vraag naar zuivel is volgens Fonterra nog steeds goed. De toenemende vraag vanuit Azië, China, het Midden-Oosten en Noord-Afrika zorgt voor een groeiende export.

Of registreer je om te kunnen reageren.