Rundveehouderij

Nieuws 235 x bekeken

Efsa ondersteunt onderzoek Schmallenberg-virus

Parma – De Europese Commissie heeft het Europese voedselveiligheidsagentschap (Efsa) gevraagd om informatie te leveren over de mogelijke risico’s van het Schmallenberg-virus.

De Efsa heeft veel ervaring met ziektes die door insecten worden overgebracht, zoals blauwtong, en is daarom gevraagd om ondersteuning te bieden rondom het Schmallenberg-virus. De Efsa gaat de Europese Commissie en de lidstaten informatie leveren over mogelijke scenario’s van hoe het virus zich kan manifesteren bij dieren in de komende maanden.

Efsa gaat ook samenwerken met de lidstaten om ervoor te zorgen dat de epidemiologische gegevens die er zijn, maximaal door de lidstaten kunnen worden benut. Periodieke verslagen worden gedeeld over de status en de analyse van de verzamelde gegevens.

Op basis van de verzamelde gegevens zal Efsa een risicoanalyse maken over de impact van het Schmallenberg-virus op de gezondheid van dieren, dierlijke productie en dierenwelzijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.