Rundveehouderij

Nieuws

Duitse mededingingsautoriteit houdt vast aan verbod op melkprijsmonitoring

Berlijn – De Duitse mededingingsautoriteit, het Bundeskartellamt, houdt vast aan zijn standpunt dat regelmatige publicatie van de door de verwerkers betaalde melkprijzen slecht is voor de competitie op de zuivelmarkt en vaak in het nadeel van de leveranciers uitpakt.

Dat blijkt uit het complete zuivelsectorrapport dat het Bundeskartellamt donderdag heeft gepubliceerd.

Delen van dat rapport waren eerder al naar buiten gebracht. Het Bauernverband (DBV) reageert overwegend positief op de inhoud, maar is faliekant tegen het melkprijsmonitoringsverbod dat het Kartellamt beoogt.

Daarentegen is het DBV blij dat de autoriteit voor het eerst expliciet uitspreekt dat de supermarkten hun marktmacht tegenover de zuivelindustrie kunnen misbruiken als ze dat zouden willen. De kartelbewaker ziet vooralsnog echter geen reden om in te grijpen. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.