Rundveehouderij

Nieuws 239 x bekeken 1 reactie

DeltaMilk verlaagt voorschot, maar blijft positief over markt

Bleskensgraaf – Zuivelcoöperatie DeltaMilk verlaagt de voorschotprijs over januari met 98 cent per 100 kilo ten opzichte van december. Leden ontvangen hierdoor een bedrag van € 36,47 per 100 kilo. Dit is het bedrag exclusief btw en na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

DeltaMilk volgt hiermee het voorbeeld van FrieslandCampina, maar laat het voorschot minder zakken dan DOC Kaas. Cono maakte eerder deze week bekend dat het de voorschotprijs gelijk houdt.

Voorzitter Teunis Sterk signaleert dat de kaasprijs de laatste weken onder druk is gekomen, maar blijft optimistische over de zuivelmarkt. Daarbij brengt een nevenproduct van de kaasbereiding zoals wei nog altijd hoge prijzen op.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat heeft Schoonrewoerd met DeltaMilk te maken ?????

Of registreer je om te kunnen reageren.