Rundveehouderij

Nieuws

DMK-topman: meer bundeling in Duitse melksector

Zeven - Directietopman Josef Schwaiger van zuivelconcern DMK pleit voor een drastische vermindering van het aantal zelfstandige melkverwerkende bedrijven op de Duitse markt.

”De resultaten van de jongste contractonderhandelingen met de grootgrutters hebben opnieuw op pijnlijke wijze duidelijk gemaakt dat de Duitse melksector zich sterker consolideren moet”, zegt Schwaiger in vakblad Die Lebensmittelzeitung. De bedoelde onderhandelingen leidden tot verlaging van de door de afnemers betaalde melkprijzen en dat was volgens Schwaiger niet nodig geweest als er minder partijen aan tafel hadden gezeten. ”We zijn ervan overtuigd dat bundeling de leverantiebetrekkingen stabiliseert en alle partijen ten goede zal komen.”

DMK zag eind vorig jaar plannen voor een fusie met het Nederlandse DOC Kaas stranden. De leveranciers van het Drenst-Overijsselse bedrijf bleken niet overtuigd van de zin van een samengaan met de Duitse concurrent.

Of registreer je om te kunnen reageren.