Rundveehouderij

Nieuws

DMK bouwt ijsactiviteiten uit

Zeven – Zuivelconcern DMK brengt zijn consumptieijsactiviteiten onder in een nieuwe dochtermaatschappij met de naam DMK Eis GmbH.

Volgens DMK is met de oprichting een belangrijke strategische stap gemaakt om de internationale concurrentiepositie van het bedrijf als ijsfabrikant te versterken en verder te ontwikkelen. De ijsdochter gaat zelfstandig opereren. Dat moet resulteren in een sneller en flexibeler reactiepatroon op de markten. DMK hoopt dat de consumptieijsbedrijvigheid een blijvend goede verwerkingsmogelijkheid voor melk oplevert.
DMK rekent zich bij voorbaat al tot de leidende consumptieijsfabrikanten van Europa. De ijsproducten worden gemaakt in twee fabrieken in Westfalen, in de plaatsen Everswinkel en Recke. Dat DMK de nodige ambities heeft met ijs bleek in november en december vorig jaar, toen het concern pogingen deed de Duitse ijsfabrikant Durigon Gelato in te lijven. Het bedrijf werd echter overgenomen door een Brits concern, namelijk R&R Ice Cream.

Of registreer je om te kunnen reageren.