Rundveehouderij

Nieuws 6 reacties

Cees 't Hart positief over melkprijs

Bunnik - Topman Cees 't Hart van FrieslandCampina is positief over de vooruitzichten op goede melkprijzen, schrijft Nieuwe Oogst. 'Op de wereld is de komende 10 jaar meer vraag dan aanbod van melk.'

't Hart zei dit zaterdag tegen 850 melkveehouders die naar de jongerendag van zijn zuivelcoöperatie in Bunnik kwamen. Dat er nu en dan wordt gedipt naar 26 cent is volgens de hoogste man van FrieslandCampina niet uit te sluiten. Maar vanwege een structureel grotere vraag dan aanbod is hij voor wat betreft de gemiddelde melkprijs in de komende 10 jaar positief gestemd.

De grote consumptiegroei komt in zijn ogen vooral van een grote, groeiende middenklasse in Azië en Afrika. Hij ziet echter ook een groeiende concurrentie voor FrieslandCampina, onder andere van grote frisdrankproducenten als Coca Cola. 'Er komen nieuwe spelers met grote belangen, die deels ook in ons territorium komen.'

Foto

agd.media

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Dhr. 't Hart geeft duidelijk aan waar de vraag naar melk zal stijgen de komende jaren. Hij geeft niet aan dat die melk in West Europa of ter plaatse wordt gemaakt. Voor hem maakt dat ook niet uit, zijn fabriek is over de hele wereld vertegenwoordigd. Wordt omzet goei in Azië gerealiseerd door in Azié geproduceerde melk zou het best kunnen zijn dat de Nederlandse boer er geen steek beter van wordt en zijn prijs ook niet op een dan geldende acceptabel prijs niveau blijft / komt.

 • no-profile-image

  Het is misdadig om zo'n toekomst beeld over te brengen op jonge ondernemers.Die nu moeten inversteren omdat in 25 jaar terug te verdienen. om voor hun oude dag iets over te houden. De melkprijs zal niet mee stijgen met de oplopende kosten in Europa ten opzichten van de goedkope lonen landen, Vandaar dat frieslandcampina meer en meer in zet op die goedkope lonen landen. Dat is goed gezien door Frieslandcampina. Niet goed voor de Hollandse boer zijn toekomst. Als export land word het heel moeilijk om de.Concurrentie uit te schakelen, die met een lagere kostprijs werkt .De goedkope lonen landen gaan meer en meer produceren,mede door de instatieven van onze fabrieken.Tot er gelijke omstandigheden zijn in kosten en opbrengst.zal er geen evenwicht komen.Met innovatie redden we het niet. Daar zorgen onze fabrieken wel voor ,die die vernieuwing daar brengt waar dat het meeste oplevert. Een oplossing is een beschermde Europese markt , met minder melk voor hogere prijs. Meer kinderen maken, die verplicht melk drinken op school ,zijn we hoop ik voorbij.

 • no-profile-image

  Hamstra, in eerdere discussies gaf u aan een vrije ondernemer te willen zijn. Nu wilt u een door de politiek gestuurde markt. Een vrije ondernemer zijn betekend op een vrije markt werken.

  In azië stijgt de zuivelconsumptie omdat de welvaart stijgt. Een stijgende welvaart betekend stijgende lonen. Het stijgen van de zuivelconsumptie en het stijgen van de lonen gaat dus gelijk op.
  Die lage lonen landen zijn dus helemaal geen probleem.

 • no-profile-image

  Mozes. Klopt ben voor de vrije ondernemer. Die stijgende welvaart in de lage lonen landen zal best gebeuren. Maar niet zo snel dat ,dat binnen 25 jaar opgelost is.Als boer. moet je je daarop aanpassen ,je niet voor de gek laten houden ,door de MULTINATIONAL die andere belangen heeft. Gok niet op een paard. maar inversteer in neven inkomsten voor het bedrijf. of inversteer in je zelf ga studeren. Verwacht niet van de multinational ,dat hij jou belangen voorop stelt.
  Multinationals hebben nu al zo veel macht , zonder democratie.. Dat ze een grotere bedreiging zijn dan de lage lonen landen, je denkt misschien ook dat ik tegen coöperaties ben, NIET dus een goede coöperatie is de enige mogelijkheid iets te doen tegen multinationals in een VRIJE wereld markt. Wel ben ik fel tegen het Z.L.T.O. Omdat dat een Multinational is in schaapskleren. Die boeren misbruikt.

 • Peerke1

  Melken en nog eens melken. Bouw nog voor 2015 grote nieuwe stallen voordat het weer te laat is om de nieuwe regels te ontlopen.

 • vd Zanden

  Deze Cees het Hart heeft anders wel een een salarisstrookje van ruim 1 mlj euro met dank aan de melkveehouders welke de mond vol hebben van een cooperatie

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.