Rundveehouderij

Nieuws 554 x bekeken

Bel Leerdammer betaalt meer voorschot dan Cono

Schoonrewoerd – Particuliere melkverwerker Bel Leerdammer houdt de voorschotprijs over de maand december gelijk, waarmee leveranciers voor de derde maand op rij een bedrag van € 40,44 per 100 kilo ontvangen.

Dit is het voorschot exclusief btw, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

Over het gehele jaar ontvangen die leveranciers van Bel Leerdammer hiermee een voorschotprijs van € 36,83 per 100 kilo. Dat is 24 cent onder het voorschot van Deltamilk en 15 cent onder het gemiddelde voorschot van FrieslandCampina.

Opmerkelijk is dat Bel Leerdammer dit jaar een hoger gemiddeld voorschot uitbetaalt dan Cono. Tot begin 2010 was de melkprijs van Bel Leerdammer gekoppeld aan die van Cono, waarbij Cono de leidende melkprijs neerzette. Dit jaar bleef het voorschot van Cono echter achter.

Dit komt mogelijk door de problemen met tarwegistconcentraat bij Cono, of omdat de coöperatie veel geld opzij heeft gezet voor de bouw van een nieuwe kaasfabriek, of door beide oorzaken.
Feit is dat het voorschot van Cono dit jaar 69 cent per 100 kilo achterloopt bij dat van Bel Leerdammer.

Bel Leerdammer maakt in april bekend wat de nabetaling over 2011 wordt. In deze maand houdt het bedrijf leveranciersbijeenkomsten.

Bel Leerdammer produceert merkkazen voor de eigen afzet en het produceert, op minder grote schaal, kazen in opdracht van handelaren. Deze kazen worden geproduceerd in de vestiging te Schoonrewoerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.