Rundveehouderij

Nieuws 213 x bekeken

Arla met branchegenoot in kaasproductie in Rusland

Aarhus – Zuivelconcern Arla Foods gaat kaas produceren in Rusland. Het Deens/Zweedse bedrijf heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Molvest Group, de op twee -na-grootste Russische zuivelfabrikant. Dat heeft Arla maandag bekend gemaakt.

Aarhus – Zuivelconcern Arla Foods gaat kaas produceren in Rusland. Het Deens/Zweedse bedrijf heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Molvest Group, de op twee -na-grootste Russische zuivelfabrikant. Dat heeft Arla maandag bekend gemaakt.
Met de productie wil Arla proberen zich te scharen onder de leidende spelers op de zuivelmarkt van Rusland. Concreet doel is om begin 2013 te kunnen beginnen, en wel in Kalacheevsky in het zuidwesten van het land. Hier zal een bestaande fabriek van Molvest worden aangepast voor de productie van gele kaassoorten met een capaciteit van in eerste instantie 6.000 ton per jaar. De opzet is om deze capaciteit elk jaar verder op te krikken met zo’n 10 procent. Dit vergt van Arla een investering van 3,4 miljoen euro. Volgens Arla-directeur Peder Tuborgh moet dit in 2015 leiden tot een verdubbeling van de omzet in Rusland. Vorig jaar bedroeg deze 67 miljoen euro. Dat was 30 procent meer dan in 2010. De eigen kaasproductie is voorts nog maar het begin. ”Dit is niet onze laatste uitbreiding in Rusland,” verzekert Tuborgh.

Of registreer je om te kunnen reageren.