Rundveehouderij

Nieuws

Aantal verdenkingen van Schmallenberg-virus naar 125

Den Haag - Het aantal bedrijven met klachten die mogelijk op het Schmallenberg-virus wijzen is opgelopen naar 125. Dat blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

49 rundvee-, 74 schapen- en 2 geitenbedrijven hebben zich gemeld bij de NVWA.

Het virus is inmiddels vastgesteld op 27 schapenbedrijven. Bij 10 schapenbedrijven werd het virus niet aangetoond en 37 bedrijven worden nog onderzocht. Ook de resultaten van het onderzoek op de geitenbedrijven in Friesland en Overijssel zijn nog niet bekend.

Op rundveebedrijven is het virus nog niet aangetoond. Bij 17 bedrijven is het onderzoek inmiddels afgerond, op 32 bedrijven loopt het onderzoek nog.

In Gelderland zijn de meeste gevallen van het Schmallenberg-virus. In die provincie zijn 18 schapenbedrijven met verschijnselen van misvormde lammeren en 8 rundveebedrijven met misvormde kalveren. Bij 8 schapenbedrijven is het virus inmiddels aangetroffen. Ook vanuit Overijssel, Groningen, Friesland, Zuid-Holland en Noord-Brabant zijn meer dan 10 verdenkingen van het virus.

Of registreer je om te kunnen reageren.