Rundveehouderij

Nieuws

Voedingscentrum past zuivelaanbeveling niet aan

Den Haag – Het Voedingscentrum past zijn zuivelaanbeveling niet aan naar aanleiding van de lezing van de Amerikaanse voedingswetenschapper Walter Willett. Dat meldt het centrum op zijn website.

De hoogleraar zei afgelopen vrijdag tijdens een bijeenkomst in Rotterdam dat de Nederlandse melkaanbevelingen te hoog zijn en dat melk het risico op prostaatkanker kan verhogen.

Om voldoende calcium binnen te krijgen adviseert het Voedingscentrum nog steeds om dagelijks ongeveer 500 milliliter zuivel te nuttigen. Het wetenschappelijk bewijs voor negatieve effecten van melk op prostaatkanker is er volgens het centrum niet.

Wel is het volgens het Voedingscentrum waarschijnlijk dat melk en calcium een positief effect hebben op darmkanker. Omdat zuivel een belangrijke leverancier is van eiwitten, calcium en vitamine B12, is de lezing van Willett voor het Voedingscentrum geen aanleiding om haar zuiveladviezen aan te passen.

Of registreer je om te kunnen reageren.