Rundveehouderij

Nieuws 14 reacties

Van Bakel Onroerend goed blijft in gebreke bij levering quotum

Roermond – Van Bakel Onroerend goed in Vredepeel blijft in gebreke bij de levering van melkquotum ter waarde van € 530.000 euro aan een melkveehouder uit Coevorden.

Ook een dwangsom van € 750.000 euro heeft het verbeurd laten gaan zonder te leveren.

Dit was de aanleiding voor een bodemprocedure bij de rechtbank in Roermond. De rechter deed vrijdagochtend nog geen uitspraak in de zaak, maar gaf Van Bakel en de Coevordense koper van het quotum nog enige tijd om er samen uit te komen. Advocaat Marc van den Boomen, die de veehouder uit Coevorden vertegenwoordigt, vreest dat Van Bakel aanstuurt op een faillissement.

Zijn cliënt heeft het quotum al in 2007 gekocht. Van Bakel is in kort geding op 28 juni veroordeeld om het destijds gekochte quotum alsnog te leveren op straffe van een dwangsom. Die dwangsom is inmiddels ook verbeurd verklaard, zonder dat er is geleverd. Reden waarom Van den Boomen een bodemprocedure heeft aangespannen.

Pieter Scholtes, advocaat voor Van Bakel Onroerend goed, wil geen uitspraak doen over de vraag of Van  Bakel Onroerend goed het quotum alsnog zal gaan leveren en ook de dwangsom zal betalen. Hij spreekt van een zaak ”met een aantal complexe elementen,” een zaak bovendien waarin de mening van de koper ”haaks staat op die van Van Bakel”. Hij waarschuwt de Coevordense veehouder om niet te principieel te zijn. ”Als je op je principes gaat staan, is dat heel erg kostbaar.” Scholtes voorziet een lange juridische strijd, waarbij er niet voor eind 2012 een einduitspraak zal zijn.

Van den Boomen vertegenwoordigt nog twee andere partijen die ook vorderingen hebben lopen op Van Bakel Onroerend goed. De ene betreft ook een quotumaankoop waarbij niet is geleverd, de andere betreft een investering die is gedaan in de Verenigde Staten. Van den Boomen is inmiddels een onderzoek gestart om Van Bakel en partners aan te pakken via de route van de bestuursaansprakelijkheid. Dat is misschien de enige manier om nog geld weg te halen bij Van Bakel, vreest hij.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  als je dit artiekel leest dan denk je die mensen zijn ook maar met een ding bezig (iedereen belazeren die geld heeft)
  Amerika here wea com, het kon niet op daar ja met een anders mans geld .daar is nu ook alles naar de kloten en daar valt nu ook niks te halen. erg van die mensen die nog veel geld van ze te goed hebben want je bent daar duifel ter biegt

 • no-profile-image

  hoe diep kunnen sommige mensen zinken

 • no-profile-image

  John Hollander

  Jan Willem, een advies voor jou is, neem eens even een cursus Nederlands want dan staan er niet zoveel spel en grammatica fouten meer in je stukje.

 • no-profile-image

  John Hollander. Wat ben jij bent een zielig ventje . Ga jij maar eens een cursus, om gang met de medemens volgen.

 • no-profile-image

  DOORDENKER,

  John Hollander je moest je schamen om het nu nog op te nemen voor Van Bakel en zijn A.B.N.liegtaal.Mensen als Jan Willem en vele andere hardwerkende slachtoffers drukt U zo nog verder in hun eigenwaarde,door die paar taalfouten.Trouwens de A.B N taal van Pieter Scholtes de advocaat van Van Bakel is de echte Van Bakel taal.De boer de schuld geven van alles wat misloopt.De cijfers: 70%van de families die van Bakel in amerika geholpen heeft zijn failliet ,of hij heeft geen bedrijf gebouwd voor de klant,En bij de meeste van die andere 30% heeft hij er ook een potje van gemaakt door slechte bouwkwaliteit,en deze klanten financieel af te stropen.Willy Van Bakel kan beter op de rooster gelegd worden om er achter te komen waar het geld van die boeren gebleven is!!!!! In plaats van al die grootspraak,zoals melkveestallen bouwen in India wanneer ???????? De Nederlandse boeren vertrouwden Van Bakel omdat ze bang waren dat zij door de Amerikanen afgezet zouden worden.Nu blijkt het andersom te zijn.In Amerika is willy Van Bakel nog altijd bezig om nieuwe slachtoffers te maken.

 • no-profile-image

  't is waar

  Van Bakel zijn eigen familie is berooid terug gekomen uit de VS. Ze wonen nu in een stacaravan.

  Nee, met Van Bakel is het goed zaken doen!!!

 • no-profile-image

  John Hollander, het feit dat je anderen afkat op taalfouten laat zien dat je geen enkel ander argument kunt inbrengen.

 • no-profile-image

  Ben van Verweg

  dreigen kan hij wel --"Hij waarschuwt de Coevordense veehouder om niet te principieel te zijn. ”Als je op je principes gaat staan, is dat heel erg kostbaar.”== met andere woorden je hebt gelijk maar als je door gaat met je gelijkt te halen dan maken we je af. Zo kennen we van Bakel hier ook.

 • no-profile-image

  Ben van Verweg

  dreigen kan hij wel --"Hij waarschuwt de Coevordense veehouder om niet te principieel te zijn. ”Als je op je principes gaat staan, is dat heel erg kostbaar.”== met andere woorden je hebt gelijk maar als je door gaat met je gelijkt te halen dan maken we je af. Zo kennen we van Bakel hier ook.

 • no-profile-image

  uoojsnsxod

  BuEBWc atvvbhqarbth, [url=http://tkmhltenggep.com/]tkmhltenggep[/url], [link=http://zjxrzhweghcw.com/]zjxrzhweghcw[/link], http://jqetfgmzccxs.com/

 • no-profile-image

  rluxcyqvjdy

  DaZeqz lpdvylbwkuxn, [url=http://lsnftpkwbbet.com/]lsnftpkwbbet[/url], [link=http://jqkwgxernkfk.com/]jqkwgxernkfk[/link], http://utavojurdnat.com/

 • no-profile-image

  yovffg

  2s4701 erjomrlzrfhg, [url=http://qkmipbkwajte.com/]qkmipbkwajte[/url], [link=http://gmasydravouf.com/]gmasydravouf[/link], http://sjfjgwrrpbqg.com/

 • no-profile-image

  brwdcycn

  9YrxbA cxnickesmuip, [url=http://wmmoldjlrnak.com/]wmmoldjlrnak[/url], [link=http://vakkzmqqovem.com/]vakkzmqqovem[/link], http://hgjdljqwfeby.com/

 • helvo2

  geld voor quotum wordt toch op een derde rekening gestort,en wordt pas doorbetaald als er geleverd wordt.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.