Rundveehouderij

Nieuws 256 x bekeken 2 reacties

’Runderziekte leidt tot forse daling melkproductie’

Laren – De ziekte die onder koeien in het oosten en noorden van het land heerst zorgt bij een aantal melkveebedrijven voor flinke productie problemen. Dat zegt dierenarts Ron van den Aakster van Dierenartsencombinatie Zutphen-Laren.

Bij de dierenartstenpraktijk meldden zich de afgelopen weken tientallen melkveehouders met zieke koeien. Volgens Van den Aakster is de melkproductie bij een aantal melkveebedrijven met 40 tot 50 procent gedaald. Wel lijkt de productie zich snel te herstellen.

FrieslandCampina laat weten wel een daling van de totale melkaanvoer te zien, maar geeft aan dat deze daling niet afwijkt van de normale fluctuaties in een jaar. Wel laat de zuivelonderneming weten dat melk van zieke koeien niet mag worden geleverd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Runderziekte. Wat een kop. Het weer is de veroorzaker van de huidige minder aangename omstandigheden. Wilt u meer weten over deze extreme zomer en wat men er aan doen kan om problemen te voorkomen? Informeer naar Agri-Vak Lemelerveld.

  • no-profile-image

    Wat dacht je van de eiwittekorten met de mestwet als oorzaak?

Of registreer je om te kunnen reageren.