Rundveehouderij

Nieuws 231 x bekeken 1 reactie

Run op kindervoeding door aangekondigde prijsverhogingen Vietnam

Saigon – Vietnamese ouders zijn de afgelopen dagen massaal kindervoeding gaan hamsteren nadat het nieuws bekend werd dat diverse zuivelfabrikanten hun prijzen met 4 tot 15 procent willen verhogen. Dit melden Vietnamese kranten.

De consumenten reageren met onbegrip op de aangekondigde prijsverhogingen door onder meer FrieslandCampina, Nestlé en andere fabrikanten. Ze missen een goede verklaring voor de prijsverhogingen. De fabrikanten geven uiteenlopende redenen op voor hun actie. Eerder greep de Vietnamese overheid in toen zuivelfabrikanten hun prijzen sterk dreigden te verhogen. Ditmaal is nog niets vernomen van overheidswege. FrieslandCampina heeft een sterke marktpositie in Vietnam met onder meer Friso kindervoeding.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Wat zien de friesland campina leden hiervan in hun portomone terug ?

Of registreer je om te kunnen reageren.