Rundveehouderij

Nieuws 160 x bekeken

Rechter: fouten bij export mogelijk gevolg vergissing

Leeuwarden – Het is maar de vraag of bij veronderstelde frauduleuze export van runderen geen sprake was van vergissingen. Dat stelt de Leeuwarder rechtbank in het donderdag vrijgegeven vonnis bij de vrijspraak van het het exportbedrijf Bles Livestock Dairies.

Het bedrijf en zijn directeur werden dinsdag vrijgesproken van de verdenking van fraude met bloedmonsters bij de uitvoer van runderen. Volgens de rechtbank ontbrak het aanvoldoende bewijs, zo blijkt uit het vonnis.

In de gevallen waar wel sprake was van verwisselde bloedmonsters, is het maar de vraag of daar sprake was van fraude, aldus de rechtbank. ”In die gevallen acht de rechtbank vergissingen niet bij voorbaat uitgesloten”, aldus de rechtbank.

Een andere verdachte, directeur van het exportbedrijf Dekker kreeg ook vrijspraak. Hoewel de man bij de rechtbank alle verantwoordelijkheid op zich nam, vond de rechtbank dat hem door zijn afwezigheid tijdens de frauduleuze export niets kon worden verweten. De directeur was door tragische persoonlijke omstandigheden ten tijde van het transport niet aan het werk.

Of registreer je om te kunnen reageren.