Rundveehouderij

Nieuws 164 x bekeken

Poederhandel profiteert van openstelling Koreaanse markt

Zoetermeer - De export van mageremelkpoeder vanuit Nederland is meer dan vertienvoudigd in de eerste helft van 2011.

Dit blijkt uit cijfers van het Productschap Zuivel. De hoeveelheid en waarde zijn met achtereenvolgens 2.600 ton en een omzet van 7,1 miljoen euro nog bescheiden, maar de ontwikkeling is opvallend. De enorme groei van de export is toe te schrijven aan drie factoren: Europa heeft een vrijhandelsakkoord met Zuid-Korea afgesloten, de melkveehouderij in dat land is getroffen door een grote uitbraak van mond- en klauwzeer en Zuid-Korea heeft de invoerheffingen sterk verlaagd.

Ook naar Maleisië, Vietnam en Nigeria steeg de uitvoer van mageremelkpoeder stevig. Japan en Indonesië bleken juist grotere afnemers van boter en boterolie.

Of registreer je om te kunnen reageren.