Rundveehouderij

Nieuws 162 x bekeken

Optimistisch DOC houdt melkprijs weer gelijk

Hoogeveen – Kaasproducent DOC Kaas houdt de voorschotprijs voor de vijfde opeenvolgende maand gelijk.

Het bedrijf ziet de zuivelmarkt ondertussen langzaam kantelen. Van een periode met prijsdruk lijkt er nu weer ruimte voor verbetering te komen, stelt directeur Jannes Oosterveld. De lagere melkaanvoer door onder meer het natte weer is daar naar zijn mening debet aan.

DOC houdt de vetprijs gelijk op € 3,22 per kilo en de vetprijs op € 7,22. Daarmee komt de voorschotprijs bij een jaarleverantie van 800.000 kilo en na aftrek van 7 cent PZ-heffing uit op € 36,69 exclusief btw. Gemiddeld tot en met september komt het voorschot van DOC uit op € 36,07 per 100 kilo. Daarmee komt het slechts 27 cent uit onder het gemiddelde van FrieslandCampina.

Of registreer je om te kunnen reageren.