Rundveehouderij

Nieuws 275 x bekeken 1 reactie

Onderzoek naar diarree bij koeien

Deventer - De Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) doet onderzoek naar diarree bij koeien. Aanleiding zijn meldingen van tientallen veeartsen uit het land, meldde een woordvoerster dinsdag.

De dieren kampen met diarree en koorts tot 41 graden Celcius. Enkele dieren geven na herstel minder melk. De GD uit Deventer, een vraagbaak voor dierenartsen, onderzoekt of er sprake is van een virus. ,,De meldingen zijn opvallend en komen van overal in het land.'' Hoeveel dieren getroffen zijn, is nog onbekend.

De meeste meldingen komen uit het midden en oosten van het land. De dieren herstellen in de meeste gevallen binnen een week. Diarree bij koeien komt vaker voor, maar wat nu vooral opvalt is het hoge aantal meldingen in korte tijd. Van instellingen in omringende landen zijn dergelijke meldingen niet bekend. Het nemen van maatregelen bij getroffen bedrijven is vooralsnog niet nodig, aldus de GD.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.