Rundveehouderij

Nieuws 248 x bekeken

Nedap Agri introduceert verbeterd tochtigheidsdetectiesysteem

Groenlo - Een verbeterd sensorsysteem van Nedap Agri biedt rundveehouders de mogelijkheid om altijd en overal het beste inseminiatiemoment van een koe te ontdekken, aldus de fabrikant.

Het tochtigheidsdetectiesysteem werkt de klok rond in de hele stal. Het systeem werkt met een antenne die tochtigheid waarneemt tot op een afstand van 50 meter. De 90 procent betrouwbaarheid die het Lactivator-steem al bood, blijft behouden. De Lactivator RealTime biedt volgens de Achterhoekse fabrikant een mogelijkheid tot een kortere tussenkalftijd, minder inseminatiekosten en meer kalfjes. Een belangrijke vooruitgang voor de efficiëntieslag in de melkveehouderij.

De waarneming op afstand biedt extra voordeel voor melkveehouders die gebruik maken van melkrobots. Zij zijn nu niet meer afhankelijk van de gang van hun dieren naar de robot. Ook voor veehouders die hun jongvee op een andere locatie in de stal beter in het oog willen houden, biedt het apparaat uitkomst.

Of registreer je om te kunnen reageren.