Rundveehouderij

Nieuws 233 x bekeken

Melkprijs augustus Nemelco blijft onveranderd

Voorthuizen – Particulier verwerker van Nemelco (onderdeel van de Vreugdenhil-groep) houdt de melkprijs over de maand augustus gelijk ten opzichte van de twee voorgaande maanden. beide voorgaande maanden onveranderd gebleven.

De vetprijs blijft stabiel op € 3,80 per kilo en de eiwitprijs op € 6,75 per kilo. Volgens de berekeningsmethodiek van weekblad Boerderij en agd.media resulteert dus wederom een melkgeld van € 37,28 exclusief btw per 100 kilo, bij een jaarleverantie van 800.000 kilo. Het bedrag is ook na aftrek van 7 cent PZ-heffing.

Ook in 2010 hield Nemelco de melkprijs gedurende juni, juli en augustus op gelijk niveau, te weten € 33,33. De melkprijs van Nemelco wijzigt in september zonder meer, omdat dan de wintertoeslag à € 3,90 per 100 kilo ingaat. Bij veel andere bedrijven is de wintertoeslag al van kracht.

Of registreer je om te kunnen reageren.