Rundveehouderij

Nieuws 168 x bekeken

Meer melk via Britse discountwinkels

Londen – De grotere Britse discountketens Aldi en Lidl verkopen bijna een kwart meer melk dan een jaar geleden.

In prijs gerekend zijn hun verkopen met bijna 18 procent toegenomen, zo blijkt uit een overzicht van het zuivelschap DairyCo. De overgrote hoeveelheid verse melk wordt in Groot-Brittannië nog altijd verkocht via de vijf grote supermarktbedrijven. Die hebben de hoeveelheid verkochte melk eveneens zien toenemen, vooral bij de wat duurdere ketens Waitrose en Marks & Spencer die meer dan tien procent winst konden boeken.

De grootste winkeliers Tesco en Asda verkochten in volume gemeten meer melk maar zagen de totale waarde van die verkopen door de voortdurende prijzenslag juist terug lopen.

Of registreer je om te kunnen reageren.