Rundveehouderij

Nieuws 295 x bekeken 1 reactie

’Maatschappelijke acceptatie nodig voor groei’

Agelo – De melkveesector moet dichter bij de samenleving komen te staan. Maatschappelijke acceptatie is van groot belang en creëert ook mogelijkheden voor groei. Dat zei FrieslandCampina-voorzitter Kees Wantenaar tijdens de opening van het Melkcafé op melkveebedrijf Erve Broam in het Twentse Agelo.

Kristel en Leo Scholten Linde willen met hun interactieve educatieruimte burgers informeren over het reilen en zeilen op een melkveebedrijf. ”We zien deze stap niet als verbreding maar als een verdieping”, zei Kristel. Volgens haar is een goede dialoog tussen agrarische sector en maatschappij essentieel, en wordt het hebben van een licence to produce steeds belangrijker.

Burgemeester van de gemeente Dinkelland, Roel Cazemier, roept agrariërs in Noord-Oost Twente op samen te werken aan een duurzame plattelandsontwikkeling. Een nieuw op te zetten belangenvereniging kan volgens Cazemier dit proces, in samenwerking met LTO, versnellen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    pfff....

Of registreer je om te kunnen reageren.