Rundveehouderij

Nieuws 230 x bekeken

Lager krediet Rabobank voor obligatiehandel FrieslandCampina

Amersfoort – FrieslandCampina heeft de kredietfaciliteit bij de Rabobank, benodigd voor de obligatiehandel per medio oktober, verlaagd van 50 naar 25 miljoen euro. De rente over de obligaties wordt met 0,5 procent verhoogd.

Dit heeft FrieslandCampina bekend gemaakt. De nieuwe overeenkomst wordt met ingang van 15 oktober 2011 voor drie jaar verlengd.

Reden voor de verlaging van de kredietlimiet is dat sinds 2008 nooit voor meer dan 16 miljoen euro uit deze faciliteit is gebruikt. De vergoeding aan de Rabobank wordt daarom ook verlaagd. De Rabobank krijgt het recht om de liquiditeitovereenkomst op te zeggen als de totale nominale waarde van nieuw uit te geven ledenobligaties-vrij meer dan 100 miljoen euro bedraagt.

De renteopslag op de ledenobligaties-vrij ten opzichte van de zesmaands Euribor wordt (met terugwerkende kracht per 1 juni 2011) verhoogd met 0,5 procent (van 2,5 naar 3,0 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.