Rundveehouderij

Nieuws 208 x bekeken

Lactalis verliest rechtszaak over actie

Saint-Etienne - De Franse kaasgigant Lactalis heeft een rechtszaak tegen boerenbond Confédération Paysanne over een poortactie in 2009 op alle fronten verloren. Het zuivelbedrijf moet daarbij de regionale secretaris-generaal van de bond 1.400 euro juridische kosten vergoeden.

Lactalis had van de bond en de secretaris-generaal 14.000 euro schadevergoeding plus rente geëist na een blokkade-actie van een zestigtal boeren bij haar fabriek in Andrézieux-Bouthéon in augustus 2009. Dat gebeurde tijdens de landelijke acties in Frankrijk tegen de lage melkprijzen.

Volgens Lactalis kwam dat bedrag overeen met de salarissen van de werknemers die door de blokkade hun werk niet konden bereiken. De rechter vond die eis echter onzin en stelde dat weliswaar sprake is geweest van een blokkade maar dat daarbij niets beschadigd werd of anderszins schade is geleden. Alle eisen van Lactalis werden daarom afgewezen.

Of registreer je om te kunnen reageren.