Rundveehouderij

Nieuws 703 x bekeken

Klaver mag uitbreiden tot 750 melkkoeien

Winkel - Melkveebedrijf Klaver Koe mag van de Provinciale Staten zijn agrarisch bouwblok uitbreiden tot een terrein van 4,5 hectare voor het houden van 750 melkkoeien.

Melkveehouder John Klaver is tevreden en wacht nu alleen nog op goedkeuring van de gemeente. De Partij voor de Dieren spreekt van de eerste megastal in Noord-Holland en vreest precedentwerking. Hoewel tegenstanders van de plannen naar verwachting ook bij de gemeente bezwaar aantekenen, geeft Klaver aan gerust te zijn op een goede afloop. “We voldoen aan alle voorwaarden. Het kan nog wel een paar jaar duren, maar zodra we toestemming hebben beginnen we met bouwen.”

Hij geeft aan geen moeite te hebben met weerstand tegen zijn plannen. Dat hoort volgens de veehouder bij een democratie. Wel hekelt hij lange procedures. “We hebben al meer dan drie jaar op een besluit gewacht.” Dat past volgens hem niet bij ondernemen. “Als ondernemer wil je duidelijkheid.” Ondermeer de Dierenbescherming en Milieudefensie tekenden bezwaar aan tegen de plannen van Klaver. Daarop nodigde hij de organisaties uit op zijn bedrijf. Alleen de Dierenbescherming maakte van deze uitnodiging gebruik. De organisatie was volgens Klaver positief over de bedrijfsvoering, maar veranderde niet van standpunt.

Klaver houdt nu nog 400 melkkoeien in het Noord-Hollandse Winkel en wil uitbreiden naar 750 melkkoeien. Ook in de toekomst wil hij weidegang blijven toepassen. Openheid naar de samenleving is volgens hem van groot belang. “De koffie is hier altijd bruin, ook voor de mensen van Milieudefensie.”

Of registreer je om te kunnen reageren.