Rundveehouderij

Nieuws 1138 x bekeken

Jodium en biotine in Campina-merkmelk

Amersfoort – FrieslandCampina is gestart met een nieuw concept Campina-merkmelk. Door de verstrekking van melkmineralen aan de koeien bevat de melk meer jodium en biotine.

De zuivelonderneming claimt dat consumenten door het drinken van 100 milliliter Campina-merkmelk per dag tenminste 15 procent van de aanbevolen dagelijks hoeveelheid jodium en biotine binnenkrijgen. Dat zou genoeg zijn voor toestemming van de Europese voedingsautoriteit Efsa om de Campina-melkpakken te voorzien van het predikaat Betere voedingswaarde.

Campina-melkveehouders verstrekken iedere dag melkmineralen aan hun melkgevende koeien. De dosering bedraagt 6 gram melkmineralen per kilo melkproductie tot een maximum van 180 gram melkmineralen per koe per dag. Melkmineralen bevatten jodium, biotine, selenium, zink en kobalt en worden geproduceerd door FrieslandCampina Dairy Feed.

De vergoeding voor extra kosten bedraagt 1,2 cent per kilo melk. De adviesprijs van melkmineralen ligt op 135 euro per honderd kilo melkmineralen.

Of registreer je om te kunnen reageren.