Rundveehouderij

Nieuws 154 x bekeken

Ieren mikken op zuivelmarkt Algerije

Dublin – De Ierse minister van landbouw Simon Coveney is voor een handelsreis in Algerije. Belangrijkste doel is de zuivelmarkt in dat land verder open te breken voor de Ierse sector.

Ierland exporteerde vorig jaar voor bijna 38 miljoen euro aan zuivelproducten naar Algerije. De nationale markt van 35 miljoen consumenten groeit met acht procent per jaar en biedt daarom zeker meer mogelijkheden, denkt Coveney. ’’Het is daarbij belangrijk om contacten op te bouwen op het niveau van de regering en hoge ambtenaren om de handelsrelaties verder te versterken en het profiel van Ierse bedrijven en hun producten te verhogen.”

Conveney zal tijdens zijn reis onder meer een melkpoederfabriek van Irish Dairy Board openen in Oran, de tweede stad van het land.

Of registreer je om te kunnen reageren.