Rundveehouderij

Nieuws 381 x bekeken

’Geen verwaarsloosde koeien in Brummen’

Brummen – De nieuwe Voedsel en Warenautoriteit (VWA) heeft geen verwaarloosde runderen aangetroffen op een melkveebedrijf in Brummen.

Het melkveebedrijf kwam afgelopen weken in het nieuwe nadat bekend werd dat de eigenaar minimaal vijftien koeien op het erf had begraven. De melkveehouder pleegde een aantal weken geleden zelfmoord.
In buurtschap Empe gonst het van de geruchten. Betreffende melkveehouder zou zijn zaken al langere tijd niet goed voor elkaar hebben. Zowel de VWA als dierenartsenpraktijk De Driehoek laten echter weten dat er geen sprake was van dierenverwaarlozing. De VWA reageerde wel op een melding van dierverwaarlozing, maar besloot pas tot actie over te gaan nadat bleek dat de registratiegegevens van de runderen niet klopten. Dierenarts Jan Willem Versteegt laat weten dat ook in de afgelopen jaren van dierverwaarlozing op het bedrijf geen sprake was.
Diverse bronnen melden dat eerder gedacht moet worden aan managementproblemen op het melkveebedrijf. De melkveehouder had daarbij problemen in de privé-sfeer.
De VWA is nog steeds op zoek naar andere vermiste koeien. Het gaat volgens de VWA nu om een zoektocht op papier. Het bedrijf is in de afgelopen jaren diverse keren door de VWA bezocht, maar van extra toezicht was volgens de organisatie geen sprake.

Of registreer je om te kunnen reageren.