Rundveehouderij

Nieuws

Eurex ziet handel in zuivelproducten toenemen

Frankfurt – De internationale derivatenbeurs Eurex heeft de afgelopen weken de handel in zuivelproducten zien toenemen.

Al in juni en juli nam het handelsvolume in boter en magermelkpoeder toe. In augustus werd, met 263 verhandelde contracten, een nieuw verkooprecord gevestigd. De contracten vertegenwoordigen een handelsvolume van meer dan 1.300 ton. Eurex zag vooral de handel in termijncontracten voor boter toenemen.

Sascha Siegel, productmanager bij Eurex, zegt dat de positieve volumegroei laat zien dat er behoefte is aan een instrument om risico’s op de zuivelmarkt af te dekken. Aangezien het gebruik van het instrument voor veel partijen nog geen corebusiness is, maakt Eurex zich sterk voor opleidingstrajecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.