Rundveehouderij

Nieuws 428 x bekeken

Duynie breidt uit in Verenigd Koninkrijk

Alphen aan de Rijn – Cosun-dochter Duynie heeft per 1 september een belang van 60 procent genomen in Moist Feed Supplies, een bedrijf in natte bijproducten dat in Zuid-Yorkshire is gevestigd. Duynie neemt ook veevoerbedrijf Tucker volledig over.

Door deze aankopen versterkt Duynie zijn marktpositie in de veevoersector binnen het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf is er al sinds 2007 actief. Toen nam dochterbedrijf Novidon van Duynie Holding een fabriek in Wrexham over. Novidon waardeert aardappelzetmeel op. Duynie is in Groot-Brittannië ook actief in onder meer tarwegistconcentraat.

Tucker verwerkt bijproducten uit de bakkerij-industrie tot veevoer. Dit veevoer wordt afgezet via Moist Feed Supplies. De huidige manager van MFS, Phil Sparks, blijft voor de resterende 40 procent aandeelhouder in het bedrijf. Bij Moist Feed Supplies werken drie mensen, bij Tucker ongeveer twintig. Beide ondernemingen hebben de potentie onder de vlag van Duynie te groeien, meent de Cosun-dochter.

Duynie Holding boekte in 2009 (recentere cijfers zijn niet bekend) een jaaromzet van 62 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 3 miljoen euro. Het grootste deel daarvan verdampte echter weer door een verlies van 2,3 miljoen euro op deelnemingen. In 2008 boekte het bedrijf een omzet van 75 miljoen euro. Toen bedroeg de winst 4,3 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.