Rundveehouderij

Nieuws 182 x bekeken

Brits zuivelbedrijf wil melk duurder verkopen

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest probeert de eerder aangekondigde hogere melkprijs voor de leverende veehouders terug te kkrijgen via zijn klanten.

”We zijn bezig met onderhandelingen over hogere verkoopprijzen om de gevolgen op te vangen”, aldus Dairy Crest. Tegelijkertijd deelt het bedrijf mee dat het volume aan de detailhandel geleverde melk ’door de scherpe concurrentie’ lager ligt dan vorig jaar.

Dairy Crest is er tot nu toe dit jaar in geslaagd de hogere input-kosten op te vangen door prijsverhogingen maar ook door verdere efficiëntieverbetering. Dat leidt ertoe dat de winst over de eerste jaarhelft waarschijnlijk hoger uit zal komen dan vorig jaar.

Verder meldt het bedrijf dat de omzetten van zijn vijf belangrijkste merken op peil blijven hoewel de verkopen in volume gezien terug zijn gelopen.

Dairy Crest heeft zijn melkveehouders eerder meegedeeld dat de melkprijs per 1 oktober met 2,13 cent per liter omhoog gaat ’als weerspiegeling van hun hogere kosten’. Inbegrepen is een hogere bonus voor meer kwaliteit ’om de focus op melkkwaliteit en het welzijn van de dieren verder aan te moedigen.’

Of registreer je om te kunnen reageren.