Rundveehouderij

Nieuws 718 x bekeken

Biologische koffiemelk cups nu ook in supermarkt

Rotstergaast - Zuivelrijck introduceert deze maand als eerste in Nederland biologische koffiemelk cups voor natuurwinkels en supermarkten.

Eerder dit jaar startte de zuivelonderneming met de verkoop van de cups via groothandelsbedrijven en koffiebranderijen. Nu komt daar een consumentenverpakking bij die onder andere verkrijgbaar is bij de biologische supermarkten van EkoPlaza. Directeur van Zuivelrijck, René van der Veen is positief over de start van zijn zuivelonderneming. De koffiemelkcups worden onder meer verkocht via de Hanos, biologische groothandel en een aantal koffieleveranciers. “Ook in België gaan we deze maand starten met de verkoop van onze koffiecups”, aldus Van der Veen. De focus komt in België volgens hem vooral te liggen op de groothandel, maar de koffiecups komen ook in diverse Belgische supermarktschappen terecht.

Naast België richt Zuivelrijck haar pijlen ook op Duitsland. Daarvoor is een samenwerking aangegaan met Turm Sahne, onderdeel van de Duitse zuivelonderneming Deutsches Milchkontor (DMK) die verantwoordelijk is voor de productie van de biologische koffiemelkcups. Van der Veen geeft aan dat zijn koffiemelkcups eind van dit jaar ook in Duitsland verkrijgbaar zijn. In Duitsland worden de biologische koffiemelkcups verkocht onder de naam Graslands.

Naast biologische koffiemelkcups biedt Zuivelrijck sinds kort ook biologische rietsuikersticks aan. De suikersticks hebben wat betreft de verpakking dezelfde uitstraling als de koffiecups, en zijn op verzoek van een klant aan het assortiment toegevoegd. Van der Veen ziet de toevoeging van de suikersticks aan het assortiment vooral als service naar de klant. Groot voordeel van een relatief kleine onderneming is volgens hem de grote mate van flexibiliteit. “We hebben binnen twee maanden aan de vraag kunnen voldoen.”

Of registreer je om te kunnen reageren.