Rundveehouderij

Nieuws

Betere beworteling zorgt voor meer gras

Driebergen - Melkveehouders realiseren hogere opbrengsten als zij kiezen voor grassoorten die dieper en intensiever wortelen.

Dat blijkt uit onderzoek van het Louis Bolk Instituut en Livestock Research van Wageningen UR.

Grassoorten die dieper en intensiever wortelen zorgen voor een betere opname van nutriënten en water. Ook zorgt een goede beworteling voor een betere bodemstructuur, extra opbouw van organische stof en beheersing van onkruiden en erosie.

Aanleiding voor het driejarig onderzoek was het streven om waterkwaliteit te verbeteren. Een efficiëntere opname van mest- en kunstmeststoffen, door grassoorten die dieper en intensiever wortelen, leidt tot een lagere uitspoeling naar het milieu. Dat resulteert in schoner water.

Of registreer je om te kunnen reageren.