Rundveehouderij

Nieuws 185 x bekeken

Berlijn wil niets weten van geleidelijke verlaging superheffing

Werl - Het Duitse landbouwministerie wijst iedere gedachte aan een stapsgewijze verlaging van de superheffing in de aanloop naar de afschaffing van de melkquotering per 1 april 2015 af. Dat blijkt uit een reactie van een vertegenwoordiger van het departement op een zuivelsymposium (Forum Milch) in Werl in Noordrijn-Westfalen.

”De superheffing wordt noch gekort noch afgeschaft,” zei Theodor Seegers van het ministerie. De eis om de superheffing op de schop te nemen was afkomstig van vice-voorzitter Heinz Korte van de Nedersaksische Bauernverband-afdeling Landvolk. ”Het heeft geen zin om in het laatste jaar van de quotering nog het volle pond van 27 cent te moeten betalen en direct daarna de vrije markt op te worden gestuurd,” stelde Korte die daarom pleitte voor een geleidelijke verlaging tot nul in 2014/15.

Seegers meent echter dat een verlaging van de boete voor overproductie tot druk op de melkprijzen leidt. Daarvoor wil Berlijn de verantwoording niet dragen, hield hij de forumgangers voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.