Rundveehouderij

Nieuws

Beierse bergboeren alsnog akkoord met Arla

Sonthofen – De overname van de Beierse zuivelaar Allgäuland door Arla Foods lijkt alsnog binnen handbereik te zijn gekomen. Maandagavond stemde ruim 80 procent van de leden van coöperatie Allgäuerland Bergbauern-Milch voor het overnamebod van het Scandinavische concern.

Allgäuerland Bergbauern-Milch wist daarvoor in augustus bij een eerste stemming niet voldoende leden warm te krijgen. Duitsland-directeur Torben Olsen van Arla constateert dat het overnameproces nu in principe kan worden afgerond.

Om de zaak helemaal in kannen en kruiken te krijgen is niet alleen ook groen licht nodig van de kartelautoriteiten, maar moet met Allgäuland ook een melkplas van minstens 250 miljoen kilo meekomen. De onderhandelingen over de benodigde leverantiecontracten met de melkveehouders bevinden zich in het laatste stadium, meldt Arla.

Allgäuerland Bergbauern-Milch is één van de zes eigenaarscoöperaties van het Beierse zuivelbedrijf. De overige stemden al eerder met de inlijving door Arla in.

Of registreer je om te kunnen reageren.