Rundveehouderij

Nieuws

Arla verkoopt zijn enige fabriek in Polen

Aarhus – Arla doet zijn (enige) fabriek in het Poolse Goscino van de hand. Dat heeft het Scandinavische zuivelconcern vanmiddag meegedeeld.

Reden voor de afwikkeling is dat het concern de productie van mozarella wil concentreren in één van zijn fabrieken in Denemarken. Goscino wordt daardoor overtollig.

Aan de groeidoelstellingen van Arla op de Poolse zuivelmarkt verandert de verkoop niets, onderstreept het concern in de toelichting bij het besluit. ”De hoogste prioriteit in Polen is de afzet van boter en roomkaas. Tevens willen we blijven zoeken naar de mogelijkheden van jointventures en overnames, die onze strategie in Polen ondersteunen,” zo verklaart het voor deze markt verantwoordelijke directielid Hans Christensen.

Overigens is de verkoop van de Poolse fabriek nog niet geheel rond. Wel is met een mogelijke koper een intentieakkoord bereikt. De onderhandelingen worden op basis daarvan voortgezet. Arla haalde vorig jaar in Polen slechts een miniem deel (0,6 procent) van zijn omzet. Dat komt neer op een slordige 39 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.