Rundveehouderij

Nieuws 200 x bekeken

Arla draait met verlies in Finland

Stockholm – Arla draait met verlies in Finland, één van de landen die het zuivelconcern als thuismarkt beschouwt. Dat bevestigt vice-directievoorzitter Hans Åke Hammarström tegenover het Zweedse boerenbondsorgaan Lantbruk.

Oorzaak is volgens de vice-topman de sterke concurrentie op de consumentenmarkt in Finland, waar Arla het op moet nemen met marktleider Valio. De situatie is niet nieuw. Vorig jaar landde het resultaat op deze markt voor 12 miljoen euro in de rode cijfers.

Dit jaar bracht tot dusver geen verbetering, hoewel er al maatregelen zijn genomen, zoals de verplaatsing van de kaasproductie van Finland naar Zweden. Hammarström gaat ervan uit dat dit effect zal sorteren in 2012. ”Qua volume is de ontwikkeling positief en we hebben ons naar een duidelijke tweede plaats opgewerkt.”

Of registreer je om te kunnen reageren.