Rundveehouderij

Nieuws 537 x bekeken

ASN bank wil belegger kaas uitkeren als dividend

Den Haag – De ASN bank overweegt een beleggingsfonds op te richten dat zijn dividend uitkeert in kaas. Dat meldt dagblad Trouw.

Per 1000 euro inleg zou het gaan om 4 kilo kaas per jaar. Doel van het fonds is volgens een woordvoerder het bevorderen van de biodiversiteit. Daarvoor is volgens de bank ondersteuning van boeren nodig.

Het idee is dat met de inleg van de beleggers grond wordt gekocht die de boer tegen 1 procent van de marktwaarde kan pachten. De boer moet zich als tegenprestatie, voor de relatief lage pachtsom, houden aan richtlijnen van Vogelbescherming Nederland. Het gaat om richtlijnen betreffende maaien en gebruik van kunstmest en verdelgingsmiddelen zodat zich op hun land steeds meer flora en fauna ontwikkelt.

Een woordvoerder van de ASN Bank benadrukt dat de plannen nog in een pril stadium zijn. Het gaat vooral om gedachtevorming. Het is nog niet duidelijk of en wanneer er een dergelijk beleggingsfonds wordt opgericht. De ASN Bank is een dochter van de SNS Bank, en zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen.

Of registreer je om te kunnen reageren.