Rundveehouderij

Nieuws 209 x bekeken

A-typische ontwikkeling Nederlandse en Deense melkproductie

Brussel – De Nederlandse en Deense melkproductie ontwikkelt zich in het eerste kwartaal van het nieuwe quotumjaar enigszins afwijkend van het bekende patroon. De twee landen blijven nu duidelijk onder hun productieplafond, terwijl ze de laatste jaren altijd tegen hun productieplafond aan molken of er iets overheen gingen.

Dit valt des te meer op omdat, volgens Europese cijfers, de melkproductie in andere belangrijke zuivellanden, zoals Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en ook België een ontwikkeling in tegengestelde richting vertoont.

Ook in Polen en in de Baltische landen krabbelt de melkproductie weer overeind. In Roemenië, Hongarije, Griekenland en met name Bulgarije blijft de productie ondertussen fors dalen.

Of registreer je om te kunnen reageren.