Rundveehouderij

Nieuws 2588 x bekeken 1 reactie

Winstmarge FrieslandCampina lager dan concurrenten

Rotterdam - FrieslandCampina is met een winstmarge van 5 procent in 2010 achtergebleven bij Europese concurrenten Nestlé AG en Danone, die respectievelijk een winstmarge van 14 en 15 procent noteren.

Laatstgenoemden profiteren van verbreding van activiteiten. Dat meldt OC&C Strategy Consultants in het rapport New Frontiers over de levensmiddelensector. In het rapport zet OC&C de prestaties en overnamebeslissingen van de vijftig grootste levensmiddelenconcerns op een rij. FrieslandCampina staat met een omzet van 9 miljard euro op plaats 36. Met omzetten van respectievelijk bijna 69 miljard euro en 16 miljard euro zijn Nestlé AG en Danone groter.

De omzet van FrieslandCampina groeide in 2010 met 8 procent wel harder dan de omzet van Nestlé AG (4 procent) maar Danone groeide met 15 procent een stuk harder. De prestaties van FrieslandCampina komen grotendeels overeen met de enige andere zuivelspeler in de top 50, het Amerikaanse Dean Foods.

De rapporteurs merken op dat Nestlé AG zeer actief is in het ontwikkelen van de business in Azië maar ook Nigeria, markten waar ook FrieslandCampina probeert posities uit te bouwen. Nestlé AG zou ook meer dan de concurrentie werken vanuit technologische innovatie.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Het lijkt me geen punt dat de marge van FC lager is dan van de concurent, als de uitbetaling aan de boeren maar uidelijk beter is dan van de concurent. Is deze echter hetzelfde dan moeten directie en bestuur eens in de spiegel kijken en zich afvragen "Wat doen we fout". Bij een co-op mag de winstlager zijn omdat deze grotendeels naar de boeren terug vloeit in de vorm van een hogere productprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.